Terug naar alle berichten

12 mei 2023

Verhuurd! Deze prachtige villa aan de Kerkstraat 1

Verhuurd! Deze karakteristieke villa met een rijke historie.

Een uniek gebouw dat 200 jaar geleden werd gebouwd is het nieuwe onderkomen van Helden Opvang. “Huize Veltheim” staat al sinds 1820 in het centrum van Baarn en heeft daardoor al veel meegemaakt. Deze prachtige villa heeft door de jaren heen veel verschillende eigenaren gehad zoals, handelaren, kooplieden, particulieren en zelfs een slager. Deze eigenaren hebben de villa allen op hun eigen manier verfraaid. Zo zijn er een kas, een oranjerie en een koetshuis gebouwd en zijn in de loop der jaren het badhuis en de moestuin verdwenen. Ook is het gebouw door de jaren heen voor veel verschillende activiteiten gebruikt. Rond de periode van 1820 tot 1910 werd het gebouw vooral gebruikt om in te wonen. In de tijd daarna heeft het als pension dienstgedaan en is het verhuurd aan bedrijven en gezinnen. Rond 1970 was het souterrain zelfs verhuurd aan de Amerikaanse Luchtmacht. Zelfs in Baarn waren er tijdens de periode van de Koude Oorlog dus een aantal Amerikaanse militairen gehuisvest.

Nu gaat Helden Opvang zich vestigen in ‘’Huize Veltheim’’. Eigenaar en oprichter Marcella Janssen is hét gezicht van Helden Opvang. Marcella werkt al 15 jaar vol enthousiasme in de kinderopvang en woont zelf in de regio. Helden Opvang zal het mooie concept van Marcella verder gestalte gegeven in de net gerenoveerde en gerestaureerde villa aan Kerkstraat 1 te Baarn. Helden Opvang gaat in totaal 281 men bijhorende parkeerplaatsen huren. 

Gefeliciteerd Helden Opvang met jullie nieuwe plek in “Huize Veltheim”! Een ruimte waar jullie een nieuw verhaal kunnen toevoegen aan een gebouw met een hele rijke historie!

Plan hier je bezichtiging

Vul onderstaande gegevens in en we nemen spoedig contact met je op om alles door te nemen!

Privacy Policy

10 + 12 =