Terug naar alle berichten

8 september 2021

Nieuwe Herontwikkeling in binnenstad Utrecht: The Cath

Aan de Catharijnesingel in Utrecht wordt kantoor – gebouwd in de jaren ’70 – The Cath, ingrijpend verbouwd en omgetoverd tot een absolute eyecatcher in de binnenstad van Utrecht. Omringd door de charmante Singel met haar groen, winkelcentrum Hoog Catharijne, het financiële centrum van Utrecht én direct naast de historische binnenstad.

Kantoorgebouw is niet geheel het juiste woord voor deze herontwikkeling; een nieuwe werkbeleving past beter. Rond de 11.000 m2 beschikbaar voor de verhuur, verdeeld over 10 bouwlagen. Oplevering Q2, 2022. De bouw is in volle gang.

Zakelijk stationsgebied

In razend tempo neemt de vraag naar kantoren in het stationsgebied in Utrecht toe. Door de sterke economische en demografische groei en uitstekende bereikbaarheid groeit hier de vraag en tevens de waarde van kantoren. Ondernemingen willen zich vestigen in dit zeer gewilde zakengebied naast Utrecht Centraal Station. Niet alleen bedrijven die al gehuisvest waren in Utrecht, maar zeker ook bedrijven die vanuit elders uit Nederland naar het hart van Utrecht willen verhuizen met kantoor.

The Cath is de nieuwste aanwinst binnen Utrecht Centraal. Gelegen in het compleet gerenoveerde stationsgebied, op loopafstand van het oude centrum én met de weer geopende Singel voor de deur.

Welke wereldstad je ook bezoekt, het zakengebied rondom het station is altijd the place to be: voor werken in een fancy omgeving, voor de aanstekelijke dynamiek en voor de mooiste horeca-etablissementen. Dit zal in Utrecht niet anders zijn.

Duurzaamheid

The Cath weet exact hoe het duurzaamheid of sustainability moet interpreteren. Door ook écht energiezuinig te zijn met een positieve impact op het milieu. De herontwikkeling van The Cath vindt momenteel plaats waarbij het pand geconstrueerd wordt tot een zeer toekomstbestendig gebouw, waarbij óók tijdens de sloop- en bouwwerkzaamheden rekening gehouden wordt met het leefklimaat. Zo wordt op de bouwplaats alle bouwafval gescheiden en daarna ook gescheiden afgevoerd. Voor dit project wordt er getracht zoveel mogelijk bestaande betonnen constructie te hergebruiken. Voor de onderdelen die wel worden gesloopt, wordt geprobeerd dit in zijn huidige of gerecyclede vorm te hergebruiken, aldus Pleijsier Bouw.

Tevens wordt het kantoorgebouw voorzien van groendaken. Deze dakbedekkingen zorgen ervoor dat men minder last heeft van de hitte en houdt het regenwater tot wel 90% buiten het riool. Daar zal ook het fauna blij mee zijn in de nabije omgeving want ook daar is aan gedacht met het aanbrengen van gevelkasten voor vleermuizen en gierzwaluwen. Dit zijn mooie, maar ook duurzame constructies.

Met een Energielabel A streeft The Cath naar de werkplek waar hun medewerkers zich gezond, veilig en optimaal kunnen ontplooien.

Blijf de ontwikkelingen van The Cath volgen op onze website onder Nieuwsberichten of op LinkedIn, Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting, waar een twee wekelijkse update gegeven wordt over deze prachtige herontwikkeling.

De Singel is weer rond

De terugkeer van het water in de Utrechtse binnenstad is een historisch moment voor de stad.

Eeuwenlang was Utrecht helemaal omsingeld door water. Deze werd echter in de jaren ’70 deels gedempt om ruimte te maken voor een andere vorm van transport. De Catharijnesingel ging verder als de Catharijnebaan en het water moest plaatsmaken voor autobanen. Een trieste gebeurtenis, maar met vreugde kunnen we weer vermelden dat de binnenstad nu weer helemaal omringd is door water. De Singel is sinds 2020 weer rond!

Een prachtig aanzicht die de stad verdiend. Ooit bedoeld als verdedigingswerk van bijna 5 kilometer lang en als transportroute, nu vooral voor het oog. Net voordat de golfjes onder Hoog Catharijne weg kabbelen, vindt men aan de oever het prachtige herontwikkelingsproject: The Cath. Ooit gebouwd in de jaren ’70 en lange tijd dienstdoende als hoofdkantoor van Gend en Loos N.V., wordt nu dit karakteristieke gebouw in moderne vorm teruggebracht, maar met behoud van klassieke elementen en zal de boeken in gaan als een unieke werkplek in Utrecht die aan de hedendaagse wensen en behoeften van organisaties en werknemers voldoet.

Catharijnesingel 47 is – net als de Singel – terug van weggeweest en zal schitteren als nooit tevoren!

De Aannemer

Ontwikkelaar Timeless Investments heeft bouwbedrijf Pleijsier Bouw ingeschakeld voor de transformatie van The Cath die opgeleverd zal worden in Q2 2022. Alle hens aan dek dus! De bouwvakantie is inmiddels aangebroken, net hiervoor is het sloopwerk afgerond. Vanaf nu zal de opbouw plaatsvinden.

De Catharijnesingel 47 is een complexe opdracht. Het pand is nu opgedeeld in twee gebouwen en straks moet dit weer één geheel worden, aldus Remco Muller, Project Coördinator bij Pleijsier Bouw. “We zijn in week 4 dit jaar officieel begonnen met het project en gestart met het sloopwerk. In week 12 zijn we gestart met de renovatiewerkzaamheden zodat het herstellen van de kozijnen en gevel. Ondertussen gaan we ook door met de overige (constructieve) sloopwerkzaamheden die we onlangs hebben afgerond. Het pand wordt volledig gestript en vernieuwd en de twee gebouwblokken zullen worden samengevoegd waarbij er gevels vernieuwd worden en zelfs extra verdiepingen erop worden gebouwd. Deze worden voorzien van vliesgevels met structureel glas”, aldus Muller.

Daarbij voegt werkvoorbereider bij Pleijsier Bouw, Jasper van Loenen toe: “Alles aan dit project is een mooie uitdaging. Het betreft bestaande bouw, de planning is strak en je begeeft je in hartje centrum, strák langs de Catharijnesingel. Oftewel: een treffend voorbeeld van ’bouwen op een postzegel’. Bovendien wordt het gebouw uitgevoerd met een duurzame klasse A-installaties.”

Pleijsier Bouw slaat de spijker op zijn kop met haar werkfilosofie, “Bouwen is Samenwerken”, waarin nuchterheid, betrokkenheid en oprechtheid centraal staan!

 

Interieur is beleving

Door de gerenommeerde interieurarchitecten van Fokkema&Partners wordt achter de schermen volop gewerkt aan het inrichten van de gemeenschappelijke ruimtes in het kantoorgebouw The Cath.

 The Cath zal een rauwe en hoogwaardige uitstraling krijgen die het karakter van het betonnen gebouw laat zien en omarmt. Samen met warme interne zones zal er een mooi contrast gevormd worden met het beton. Dynamiek in The Cath wordt gerealiseerd met krachtige lijnen en het spelen met bestaande structuren en vormen.

Wie medio 2022 The Cath zal bezoeken, zal verwelkomd worden in een ruime entree met een vide en centraal trappenhuis die zorgt voor verbinding en eenheid. Donkere videranden versterken de ruimtelijkheid en stoere karakter van het gebouw. De beleving wordt compleet door de toevoeging van warme en natuurlijke materialen en kleuren die de robuustheid complementeren.

 Naast dat een kantoorgebouw functioneel moet zijn, moet het ook goed voelen. Het moet een plek zijn waar men graag samenkomt en inspiratie opgedaan wordt. Daarnaast zijn ook veiligheid, flexibiliteit en vitaliteit belangrijk voor de werkomgeving. Al deze aspecten samen zorgen voor een maximale werkbeleving.

 

 

Plan hier je bezichtiging

Vul onderstaande gegevens in en we nemen spoedig contact met je op om alles door te nemen!

Privacy Policy

12 + 1 =