Terug naar alle berichten

18 maart 2021

Een vliegende start op de Witte Kruislaan 55 en 55A in Mediastad Hilversum

Met grote trots delen wij graag onze successen. Vooral in een bewogen tijd als deze, zijn wij trots mede te kunnen delen dat Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting B.V. namens de verkoper, Stichting RNW Media, de verkoop heeft begeleid van twee unieke kantoorgebouwen aan de Witte Kruislaan 55 en 55A te Hilversum aan een particuliere belegger.

De transactie bestaat uit twee kantoorgebouwen en is gelegen in het bosrijke Media Park Hilversum. Het markante hoofdgebouw heeft een omvang van circa 13.000 m2 en is geheel in gebruik bij de AVROTROS. Het tweede gebouw is circa 2.350 m2 groot en wordt gebruikt door Stichting RNW Media. In de tweede helft van 2021 zal dit gebouw beschikbaar komen voor de verhuur.

Het iconische en deels brutalistische gebouw is in 1960 ontworpen door de architecten J.H. van den Broek en J.B. Bakema voor de huisvesting van de toenmalige Wereldomroep. Het functionalistische gebouw en in de abstracte vorm is een vliegtuig te herkennen.

Onder het lange bouwdeel zijn twee hexagonachtige, deels ondergrondse gebouwen waar de akoestische gescheiden studio’s zich bevonden.

Het hoofdgebouw – nummer 55 – is in 2013 gerenoveerd en in 2014 in gebruik genomen door AVROTROS. Vanaf dat moment vinden er de uitzendingen van Eenvandaag plaats.

In 2016 is het gebouw aangewezen en bestempeld als Rijksmonument.

Plan hier je bezichtiging

Vul onderstaande gegevens in en we nemen spoedig contact met je op om alles door te nemen!

Privacy Policy

8 + 14 =