Terug naar alle berichten

11 maart 2021

Een moderne kantoorvilla met rijke historie

Een blikvanger en bekend gebouw voor de Bussumers. In het hart van ’t Gooi ligt een uniek en karaktervolle kantoorvilla, genaamd Heidezicht. Die heide is anno 2021 niet meer in direct zicht, maar de villa heeft een prominente locatie met uitstekende aanrijroute en is omringd door groen. Die goede bereikbaarheid is altijd al zo geweest. Dat moest ook wel, want van 1939 tot 1991 was de Belastingdienst er gevestigd en bezocht men de Brinklaan 134 om onder andere wegenbelasting te voldoen. Om ervoor te zorgen dat niet alle bezoekers op straat hun voertuig zouden parkeren, is de tuin van Villa Heidezicht omgebouwd tot parkeerplaats.

 

Maar de geschiedenis begon niet bij de bestemming belastingkantoor, maar stamt uit 1855. Toen stond er al een hofstede met de naam Heidezigt, dat in 1882 plaats heeft gemaakt voor een rietgedekte villa. Deze brandde in de jaren ’20 af, waarna er weer een Villa Heidezicht werd gebouwd, die er tot op de dag van vandaag nog steeds staat. Uitgebouwd en gemoderniseerd, maar nog steeds een villa met karakter.

 

Het gebouw is sinds 2002 in eigendom van Zanders B.V., maar omdat laatstgenoemde zal verhuizen naar Utrecht eind 2021, staat dit bijzondere object te koop. Ook volledige verhuur is bespreekbaar. De villa – van circa 1.126 m² v.v.o. – is ingericht op kantoorgebruik en beschikt over alle moderne faciliteiten, representatieve entree met receptie, uitgebreide kantine/ keuken, open kantoorruimte en meerdere vergader- en kantoorkamers.

 

Een half uur rijden vanaf zowel Amsterdam als Utrecht, op loopafstand van het NS-station Bussum-Zuid, midden in ’t Gooi. Een kantoorvilla met aantrekkingskracht. Graag laten we zien waarom.

 

*Bron historie Heidezicht: Historische Kring Bussum

 

Plan hier je bezichtiging

Vul onderstaande gegevens in en we nemen spoedig contact met je op om alles door te nemen!

Privacy Policy

6 + 6 =