Terug naar alle berichten

26 september 2023

GARBE verkoopt De Molen 48 aan Jongerius Invest B.V.

Amsterdam 25.09.2023. GARBE Institutional Capital heeft voor één van haar fondsen het kantoorgebouw aan De Molen 48 in Houten verkocht aan Jongerius Invest B.V.. Het gebouw beschikt over ruim 4.841 m² v.v.o. kantoorruimte en 72 parkeerplaatsen en ligt op het kantorenpark “De Molenzoom” nabij de Rondweg en het NS Station van Houten. De opvallende gevel en eigentijdse architectuur maken het gebouw tot een herkenbaar symbool van de stad.

Jongerius voegt het gebouw toe aan haar beleggingsportefeuille en onderzoekt wat de beste invulling is voor deze locatie. Jongerius Invest B.V. ontwikkelt en realiseert met veel passie en gedrevenheid duurzame projecten. Bij Jongerius Invest B.V. staat bij de ontwikkeling en realisatie het respect voor mens en milieu voorop. Duurzaam bouwen is bij elk project het uitgangspunt. Het eindresultaat moet jaren na realisatie nog steeds een aanwinst zijn voor alle partijen.

GARBE biedt een uitgebreid scala aan diensten op het gebied van logistiek, retail, woningen en kantoren. Van portefeuille-, investerings-, asset- en property management tot projectontwikkeling. Met de ervaring van meer dan 50 jaar en meer dan 350 medewerkers op 17 locaties in elf landen, beheert GARBE een vastgoedvermogen van 11,75 miljard euro. Voor meer informatie zie www.garbe.de.

Namens verkoper heeft Ans de Wijn bedrijfshuisvesting de transactie commercieel begeleid. BarentsKrans en Deloitte traden op als juridisch en fiscaal adviseur.

Over GARBE Institutional Capital

GARBE Institutional Capital GmbH is een geïntegreerd investerings- en ontwikkelingsplatform dat investeert in woningen, science & tech, kantoren en winkelvastgoed. Het platform is actief in volwassen en opkomende vastgoedmarkten in heel Europa. GARBE Institutional Capital verbindt institutionele beleggers met duurzame vastgoedbeleggingen met goede rendementen gedurende een lange termijn. Integrale waarde creatie wordt gerealiseerd door actief investment management met expertise op het gebied van vastgoedbeheer, ontwikkeling en renovatie. GARBE Institutional Capital biedt zijn institutionele partners toegang tot investeringen via gereguleerde vastgoedfondsen, clubdeals en separate accounts.

GARBE Institutional Capital heeft lokale expertteams in Hamburg, Frankfurt am Main, Keulen, Amsterdam, Parijs, Praag, Londen en Madrid. Eind 2022 beheerde het platform vastgoed en fondsactiva ter waarde van 600 miljoen euro.

GARBE Institutional Capital maakt deel uit van GARBE, een familiebedrijf gevestigd in Duitsland, met meer dan 350 medewerkers in 17 kantoren in elf landen.

www.garbe-institutional.de

Plan hier je bezichtiging

Vul onderstaande gegevens in en we nemen spoedig contact met je op om alles door te nemen!

Privacy Policy

6 + 4 =